Vale das Loiras

IMG_2272Stichting Nature Change heeft met de steun van Natuurtalent en Stichting Zonne Eiland binnen de grenzen van één van de grootste natuurreservaten in Portugal  een terrein aangekocht van 10 Hectare. Door de aankoop van dit terrein steunen wij ATN bij de bescherming van dit unieke natuurgebeid tegen bosbranden. Het terrein is, samen met het gehele reservaat, onderdeel van een rewilding project.

Vanaf 2017 zullen we de ruïne gaan restaureren zodat het gebouw ingezet kan worden voor natuureducatie en recreatie. De 30 olijfbomen worden jaarlijks onderhouden en geoogst.

Op dit moment is deze unieke locatie inclusief de klif tegen de Spaanse grens vooral nog bevolkt door vele vogelsoorten zoals de aasgier, de vale gier, de rode en de zwarte wouw. Er nestelt zelfs een havik adelaar (Bonelli Eagle)

In de zomer van 2016 zijn we begonnen met het verwijderen van de lage begroeiing rondom de ruïne. Dit is noodzakelijk om het gevaar van natuurbranden te minimaliseren. Met één van de locale schaapherders hebben we een overeenkomst gesloten. De herder mag zijn kudde ons terrein laten begrazen. Dit beperkt voor ons het natuurbrand risico. In ruil daarvoor mag hij gebruik maken van één van de ruimtes in ons gebouw. Zo helpen wij de herder met zijn schapen en helpen de schapen ons met het onderhoud vn het terrein.

Iimg_1451

Copyright © 2011-2023 Natuurtalent All rights reserved.

background