over natuurtalent

0

Natuurtalent brengt mensen dichter bij de natuur.

 

Bij al onze activiteiten en programma’s staat zorg voor mens en natuur centraal. Dit betekent voor ons dat wij voor al onze gasten mogelijkheden zoeken om vanuit talent of belangstelling in direct contact te komen met de natuur. Door maximaal gebruik te maken van de zintuigen leer je zowel je omgeving als jezelf beter kennen.

Vooral bij kinderen met aandachts en concentratie problemen zetten wij de natuur in om de kinderen te leren omgaan met hun aandachts probleem. Door regelmatig gericht natuuractiviteiten te doen ontstaat er een sterke band met de omgeving. Uiteindelijk worden medicijnen zoals Ritlalin die het bewustzijn juist dempen bij een aantal kinderen overbodig.

Vast onderdeel van ons programma is de natuurbeleving.

Om de natuur echt van dichtbij te beleven en er verbonden mee te raken organiseren wij dagelijks natuurwandelingen waarbij de zintuigen extra worden ingezet. Aandachtig waarnemen, luisteren, tasten, ruiken, proeven, ervaren, zorgen voor een sterke verbinding met de omgeving. Een aantal van onze oefeningen doen we op blote voeten en met een blinddoek om, Hierdoor wordt de verbinding met de omgeving nog krachtiger.

Behalve natuurwandelingen bieden de dieren ook volop mogelijkheden om de natuur te beleven. De pony’s, minivarkentjes, kippen, konijnen, schapen en poezen vinden het heerlijk om door de kinderen verzorgd en geknuffeld te worden. De kinderen op hun beurt raken echt verbonden met de dieren,

Ook de moestuin is een geliefde plek om je met de natuur en de vitaliteit van de planten te verbinden. Het eten van zelf geoogste groente en fruit blijft een bijzondere gebeurtenis.

Onderdeel van de natuurbeleving is ook het verantwoord leren omgaan met vuur. Door het volgen van een vuurworkshop leren de kinderen met natuurlijk materialen op een veilige manier buiten met vuur om te gaan. Rondom het kampvuur ontstaan veel mooie gesprekken of klinkt er muziek.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

Copyright © 2011-2023 Natuurtalent All rights reserved.

background