Anna’s Hoeve

0

img_0191-18-15-07 img_0192

 

De Anna’s Hoeve

De Anna’s Hoeve is een monumentale boerderij uit 1848. Er is nog veel bekend over de boeren die sinds de bouw in de boerderij gewoond hebben. De boerderij is vernoemd naar Anna van Heuren, dit was de eerste vrouw van Charles le Chevalier die de boerderij heeft laten bouwen. Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij de boerderij naar haar vernoemd.

Naast kleinschalige veeteelt en het verbouwen van graan werd de Anna’s Hoeve vooral ook een ontmoetingsplaats voor mensen uit de omgeving en voorbijgangers.

Tijdens de MKZ crisis in het jaar 2000 is al het vee van boer Rozendal geruimd. Dit betekende het einde van een lange historie als boeren bedrijf. Sinds die tijd hebben verschillende mensen de boerderij anti kraak bewoond.

In september 2013 is de Anna’s Hoeve door de aandeelhouders van de BV Landgoed Tongeren aan ons gegund. Na een ingrijpende restauratie die nog niet is afgerond hebben we in december 2014 het logeerhuis geopend. Het logeerhuis bevind zich in het voorhuis van de boerderij. Er is een ruime keuken, twee huiskamers, een linnenkamer met w.c. en douche en een entree met w.c Op de eerste verdieping zijn vier slaapkamers voor twee of drie personen. Er zijn twee douches met w.c.

Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping is een doorgang naar het privé woongedeelte in het achterhuis.

De ligboxenstal is ingericht als groepsverblijf voor schoolkampen, vakantieweken en andere groepen. Deze ruimte is voorzien van een ruime volledig ingerichte keuken voor 90 personen, een zaal van 100m2, en mooi sanitair met 4 douches en 3 toiletten en 2 urinoirs.  Achter op het terrein is een kampeerveld met 4 groepstenten en een Mongoolse Yurd (te huur via “natuurhuisjes.nl”) Verder is er een ruime vuurplaats en een groot speelveld.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

Copyright © 2011-2023 Natuurtalent All rights reserved.

background